dimecres, 27 d’abril del 2011

La Casita Blanca (II)

Escut o logo de la Casita Blanca
 
Seguint a la nostra particular visita a la Casita Blanca, avui us convido, tan els que en alguna ocasió la visitaren com els que no, ha fer un recorregut pels aparcaments, dues plantes de garatge, gairebé tan gran cadascuna d’ella com la planta de l’edifici, això si amb les seves cortines, així com també per algunes de les altres habitacions, les més modestes o barates.
      
Entrada i sortida del pàrquing per l’avinguda de Vallcarca
  
Jocs de cortines de la primera planta del pàrquing
 
Primera planta del pàrquing
   
 Accés a la recepció des de la primera planta del pàrquing
  
Primera cortina, tancada, des de la primitiva entrada
per l’avinguda de Vallcarca, darrerament en desús
    
  Imatges de la segona planta del pàrquing
amb entrada independent pel carrer Ballester
   
         
Segons especificaven en la seva plana web, La Casita Blanca era l’establiment més antic d’aquesta modalitat de la ciutat, explicaven que antigament en l’edifici primigeni, s’havia obert a la primera planta una marisqueria i en la segona diferents reservats, que es llogaven i on els senyors i les senyores podien fer la migdiada. Malgrat que no parlaven d’hora, segurament aquesta migdiada es deuria pogué fer a qualsevol hora del dia, suposo... Seguin en el text de l’empresa el vell edifici va ser enderrocat el 1912 i en el seu lloc es va bastir l’edifici que tots em conegut al menys per fora i que dins de poc desapareixerà. Des de llavors aquest hotelet ubicat entre a la riera de Vallcarca i el carrer Bolívar, va sobreviure als temps intrigants de la Primera Guerra Mundial, a la Dictadura de Primo de Rivera, a la República, a la Guerra Civil, a la postguerra i Segona Guerra Mundial, al Congrés Eucarístic, a l’inici del desarrollisme, etc. però curiosament el 1969 les Corts franquistes promulgaren una llei per la qual els seus propietaris hagueren de tancar les portes, fins després de la mort de Franco.
Reobert novament, la seva existència ha arribat fins els nostres dies –la primavera del 2011– quan afectat per diferents plans urbanístics de la zona li ha tocat viure el seu darrer acte.
Malgrat la seva anunciada desaparició els seus propietaris el tingueren en ple funcionament fins el darrer dia, el 31 de gener del 2011, doncs a l’endemà la Sílvia Munt i començava a rodar una pel·lícula.
En aquest reportatge hem començat a parlar d’habitacions econòmiques, modestes, i que eren aquelles a les que anaven els amants amb menys diners o el dia que estava tot ple, l’últim s’havia de conformar amb la que quedava... a continuació publiquem el llistat de preus de la Casita Blanca i que va estar en vigor fins el dia del seu tancament, en el que hi figuren les categories de les habitacions, el temps d’estada i el preu de cada modalitat.
          
Preus:
  
             1h         2h         12h
 
S         92        101        110
A         68          86          77
B         59          68          77
C         50          59          68
D                                     47  oferta
F                                     39   oferta
        
La Casita Blanca, per tal de fidelitzar als seus clients, també oferia targes de descompte, que eren entregades a raó d’una per cada visita, aconseguint tres targetes, l’establiment feia un 50% de descompte en qualsevol habitació. Ara aquesta oferta no era valida a partir de les 22 h. dels divendres, ni els dissabtes o vigílies de festius.
    
Una de les escales d’entrada pel carrer Bolívar
     
Saleta d’espera
  
Telèfon de la saleta d’espera
   
Imatges de les habitacions de menys categoria o més econòmiques
 
Cascada d’aigua, element decoratiu d’una de les plantes d’habitacions
Fotos Josep Maria Contel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada